събота, 16 май 2015 г.

Париж - музей Гравен

След няколко дни обикаляне из историческите  и архитектурни забележителности на Париж, ни се прииска да видим и нещо по-различно. Какво по-добро от Музея Гравен, който  се явява френският еквивалент на Музея за восъчни фигури на мадам Тисо в Лондон, но е по-малък.



Въпреки, че цената за посещение съвсем не е символична (23,5евро за възрастни и 20 евро за учащи, ако се съберете група можете да договорите отстъпка от 30 процента, която хич не е за изпускане), преживяването си заслужава както времето, така и парите. 








Изработката на  восъчните фигури е много близко до оригиналите,  но има и малки изключения. Като цяло, всички фигури предизвикват интерес и те подканят да се снимаш с тях. Музея е разделен символично на зали (по интереси) така че ако някоя област не ви е интересна, можете да се насочите към следващата зала. Системата от огледала придава мистерия на цялото място. Същата тази система прави уникално светлинно и музикално шоу в самото начало на обиколката на музея. За съжаление, точно тази част е забранена за снимане.




Музея се намира на пешеходно растояние от Лувъра и пак на пешеходно разстояние от площад Вандом, градините Тюйлери и площат Конкорд. Предвидете си 1,5-2 часа, особено ако сте с деца, и искате да се снимате с едни от най- известните личности на планетата. Забавлението е гарантирано и ще ви зареди с настроение за целият ден.


Няма коментари:

Публикуване на коментар