понеделник, 10 септември 2012 г.

TROPICARIUM (Будапеща)



       На 20 км. от центъра на Будапеща, в сградата на МОЛ Кампона се намира една от най-новите атракции на унгарската столица – ТРОПИКАРИУМ.

         
           Една от целите, които си бяхме поставили за посещение, докато бяхме в Будапеща беше именно този атракцион. Исках да видя истински крокодил /като тези в "Дънди Крокодила"/ и да попадна за малко в света на тропическата джунгла.



    




        Интересният подбор на мамуни, екзотичните видове земноводни и птици, много сполучливо пресъздават реалния свят на тропическата гора. Допнителният ефект  за реалност се пресъздаваше от тропическият дъжд, който валеше в тази „гора” на всеки кръгъл час.




          Имахме късмета да се „полюбуваме” на крокодила, който благоволи да се „покаже”, докато бяхме там. Оказа се, че той рядко навестява „брега” и предпочитал да си стои, дълбоко потопен, във водата. Май нашето внимание му дойде в повече, защото много бързо ни напусна.


        Другата интересна сбирка беше „колекцията” от жаби, както и панорамният аквариум.


         Трябва да бъда откровена що се отнася до аквариума с акулите. Атракциона в Инстанбул – Тюркоазо е много по-хубав, голям и вълнуващ.




       Що се отнася до времето прекарано в Троикариума – препоръката ми е - задължително трябва да се посети, ако имате възможност. Въпреки, че е далеко от центъра на града, той е весела и забавна атракция за цялото семейство.







         Цената на билета не е евтина. Ако успеете да се съберете  в група от 15 човека, имате право на отстъка, която не е за пренебрегване. Почти навсякъде има намаления за деца и тинейджъри, малкия проблем е , че табелите са на унгарски и ако изрично не питате, намаление няма да Ви направят. Оказа се , че английският не е на мода в тази страна. Изключение правят подрастващото поколение и младежите, така че ако искате помощ се насочвайте към тези групи. Иначе след унгарския език, вторият най-разпространен е немският.

       Пожелавам на всички да се забавлявате там така, както се забавлявахме ние. 





















Няма коментари:

Публикуване на коментар