неделя, 22 март 2015 г.

Крепостта на Залцбург

Нашата цел номер три - крепостта Хохензалцбург "Hohensalzburg".
Разположена е на един от хълмовете около града и е любимо място на местните, заради прекрасната атмосфера и многото атракциони, които са разположени около и в нея.
Входа към фуникуляра за крепостта




















Отворен е от 9 до 17ч., цена на билета е 11,5 евро, ако използвате фуникуляра (цената е за двете - фуникуляр и вход за крепостта). Можете да се качите и пеш - тогава цената е 8 евро. Ако сте семейство или група, можете да се възползвате от груповите билети, но непременно трябва да го споменете преди да Ви издадат билета, при началната спирка на фуникуляра. Необходими са ви около 3 часа, за да се разходите спокойно из цялата крепост,а и да имате време за една хубава австрийска бира или кафе със щрудел.







                              


Самата крепост има музей в който се влиза свободно. Можете да се запознаете с историята на самото място, бита на местните, има доста посуда от различни викове. По-интересната част е обособена в отделен, допълнителен музей. Разположен е малко встрани от централния вход, но много лесно ще я откриете, защото винаги има опашка от хора, особено в обедните часове. Проблема идва от това, че не можете да влезете директно, а трябва да сте група от максимум 30 човека. Един тур е около 30 минути, така че групите влизат на всеки 20 минути. Много интересно е пресъздадена историята на Залцбург и околността, защото са използвани доста визуални,  интерактивни средства, които показват развитието в анимационен 3D вид. Освен това,само от тук може да се качите на най-високата кула в крепостта. Гледката от нея към околността си заслужава чакането.


















Трябва да уточня, че с билетчето, което имате, може да влизате навсякъде, без повече да плащате. Е това не се отнася до барчетата и ресторантите.
Крепостта Хохензалцбург е най-голямата и запазена крепост в западна  Европа и местните много се гордеят с този факт. Строителството й започва преди 900 години. В момента, освен като музей,  много често в нея се провеждат концерти за класическа музика.

Прекрасен завършек на обиколкота на крепостта. Има поверие, че който се целуне на това място, остава завинаги влюбен .

Следва продължение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар