събота, 7 март 2015 г.

Аквариум - Барселона

Обожавам аквариумите, а този си струва да го посетите. Той е най-големият тематичен средиземноморски аквариум и третият по големина в Европа. Конкурент може да му бъде този в Генуа. Има 14 големи басейна, в които са представени почти всички известни средиземноморски видове, както и тропически екземпляри, акули, миди и ракообразни. 






Как се стига до там? Намира се на крайбрежната, достапът от Ла Рамбла е много лесен и бърз. Стигате до колоната на Колумб и минавате на отсрещната страна. там е пристанището на туристическите корабчета. Минавате покрай тях, стигате до големия търговски център и можете да минете директно пред него, защото аквариума е от другата му страна. Цената не е за пренебрегване - 20евро, ако сте в група цена 17 евро. Може да си купите билета и он-лайн. Тогава също има намаление.


Работи през целият ден, няма прекъсване за почивка. Трябват Ви минимум 3-4 часа, ако не искате да препускате из залите.
Тъй като не бяхме виждали живи пингвини до този момент, в тази зала откарахме половин час.
От Аквариума много лесно се стига до другата централна улица Виа Лаетана, която води в Латинският квартал. Освен страхотната катедрала, която е там, може да поседнете в едно от многото ресторанчета, които предлагат паеля. Ние опитахме три от предложените осем вида. Цените варират от 7 до 20 евро за порция. Черната паеля е най-внушителна, но най-вкусна е класическата, селска паеля. Опитайте ги и вие.



Няма коментари:

Публикуване на коментар