неделя, 18 февруари 2018 г.

Паркът на миниатюрите - Велико Търново



          В подножието на Царевец е разположена най-новата атракция на старата столица "Паркът на миниатюрите".
          Моите адмирации за замисъла и реализацията, въпреки че не видяхме всички миниатюри. Но ни увериха, че на 22 Март - денят на Търново, всички направени миниатюри ще бъдат изложени. 
          Как се стига до парка - ние се спряхме на варианта с автобус. Хванахме номер 5 от центъра на града и след кратка обиколка на част от града, стигнахме до набелязаната цел. Спирката е пред самия парк и няма как да се объркате. Разбира се може да стигнете и с кола, има доста голям паркинг и ще може да паркирате спокойно.
          Входа никак не е символичен, цената е 10лв за нормален билет. За пенсионери и учащи е 5лв. Но има и комбиниран, семеен билет, който е най удачен за семества с деца. 
          Отделете си поне един час, за да видите всички експонати. Някои от тях са стряскащо детайлни и много прецизно направени. А влаковата композиция със сигурност ще стане любимата миниатюра на малчуганите.
          Има и барче, където можете да си закупите топли напитки или безалкохолни. Има на разположение и тоалетна. Обясниха ни, че са предвидени нови  екстри за посетителите, които ще станат реалност съвсем скоро. 

           Със сигурност ще си прекарата страхотно в този нов парк на старата столица, при това на много чист въздух и тишина. Препоръчвам го!

Няма коментари:

Публикуване на коментар