понеделник, 9 юни 2014 г.

Монако и историята на една принцеса

  Както споменах в предишната си публикация, Монако в повечето случаи съм го свързвала с монархическият род Грималди и Формула 1. Но най-голямата забележителност за мен си остава Океанографският музей.
































      Въпреки това, Монако си остава лобното място на една съвременна принцеса, за коята се разказват много истории.

       Духът на принцесата на Монако-Грейс Кели, витае из целият град. Навсякъде, в централната част, както и около двореца , можете да видите  нейни снимки. А така също  и снимки на членове на монархическото семейство. 

      Гробовете на монархическият род Грималди, както и на Г. Кели (холивудска филмова звезда, която омъжвайки зе принц Рение III става принцеса на Монако. А някой беше казал, че Пепеляшките не съществували) се намират в катедрата на Монако  "Сейнт Никола - или както е по-известна сред местното население Катедралата на Дева Мария на непорочното зачатие" (Saint Nicholas Cathedral). Самата катедрала се намира на няколко минути пешком до Аквариума, както и до прекрасната ботаническа градина на Монако. 

Катедралата



Tomb of Grace Kelly in the mausoleum of the Grimaldi family in Monaco.

Гробът на Грейс Кели






















             За посещение е отворена след 12 часа, тъй като сутрин обикновено има църковна служба. Прието е в този интервал от деня да няма посещения от туристи. Интересен факт е, че тук са се венчали всички монарси от фамилията Грималди, както и всички погребални литургии са се извършвали в нея. Гробът на принц Рение е до този на принцесата, но ако не знаете френски, трудно ще разберете къде точно се намират те. Самата катедрала е осветена през 1875г, но строителството й е започнало през XIIIв. Първото по-голямо разширение датира от 1500г.













.


Няма коментари:

Публикуване на коментар