четвъртък, 8 декември 2011 г.

Живот във водата!

проект “Waterpod” 
      Видимите климатични промени, повдигането нивото на водата, както и прогресивното увеличаване числеността на населението,  кара хората все по - често за се замислят за намирането на алтернативни начини за живот на земята. Един от тези начини със сигурност ще е живот във водата. 


        Започнаха да се появяват все по-често хотели, които се строят върху плаващи структури и са готови да подслоняват допълнителния поток пътници/туристи, посещаващи извънредно някое световно културно събитие или голям спортен форум.

        “Waterpod” е нов проект, който се опитва да проведе експеримент за евентуален живот във водата. Ще бъде подходящ за хора, които обичат движението и природосъобразният начин на живот и ще служи едновременно като дом, транспорт, остров и място където хората могат да се забавляват.

         „Корабът“ е тип баржа и е построен в Brooklyn Navy Yard. Проектиран е да бъде напълно самостоятелен и автономен. Изграден е от рециклирани материали и няколко самостоятелни „купулни острова“, които ще са предназначени за отглеждане на храна, за творчески занимания,  както и  за пречистване на дъждовна вода за пиене /въпросът, който автоматично изниква е - когато няма валежи как ще се осигурява питейна вода?/. Електроенергията ще идва като комбинацията от слънчева и ветрова, с допълнение на енергия създавана от „въртене на колело“!

общо разположение на кораба
           Жилищните помещения са за 4 човека. Експериментът цели да проучи възможността за осъществяване на живот  на „колела във водата“, както и да подготви, информира и вдъхнови хората за продължаване на идеята за създаване на алтернативен живот във водата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар